Startavo septintasis Lietuvos mažųjų žaidynių sezonas, kuris buvo atidarytas nuotoline konferencija „Nenustok judėti“, vasario 2 dieną. Šiemet susirinko daugiau nei 500 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų iš visos Lietuvos, visus juos pasveikino projekto globėja, pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė ir Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos (RIUKKPA) prezidentė Audronė Vizbarienė.
Konferencijoje dalyvavome ir mes, Elektrėnų mokykla-darželis “Žiogelis”. Projekto koordinatorės, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos Saulė Gustienė ir Jolita Dzimidavičienė.
Darželis jau ne pirmus metus dalyvauja šiame projekte ir džiaugiasi vaikų pasiekimais, fiziniu aktyvumu!
“Lietuvos mažųjų žaidynės – didžiausias šalyje ikimokyklinio ugdymo vaikams skirtas sporto projektas, kuriuo siekiama didinti vaikų fizinį aktyvumą ir nuo mažens ugdyti įprotį sportuoti bei pozityvų požiūrį į aktyvią gyvenseną. Taip pat ugdyti garbingo varžymosi idėją, bendravimą ir bendradarbiavimą tarp pedagogų, supažindinti vaikus su olimpinėmis vertybėmis.”
Taigi, projektas jau startavo ir jis šiemet kitoks. Pirmuose etapuose kviečiami dalyvauti visa mokyklos-darželio bendruomenė!
Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją šalyje, kviečiami sportuoti visi vaikučiai, kurie lieka namuose.
Kas antrą savaitę bus įkeliamos pamokėlės, kurias stebėdami vaikai kartu su šeima galės sportuoti namuose, dalyvauti projekte!
Pirmosios mokytojų ekspertų parengtos pamokėlės jau pasiekiamos LTOK „Youtube“ paskyroje.
Sportuokime visi – maži ir dideli!